CO CI BĘDZIE POTRZEBNE?

2 piersi z kurczaka

1/2 kapusty pekińskiej

przyprawa do kebaba/gyrosa

ketchup mały

2 puszki kukurydzy

cebula

ogórki konserwowe duży słoik

majonez mały

JAK JĄ PRZYGOTOWAĆ?

Piersi z kurczaka pokroić w kostkę i posypać przyprawą i podsmażyć na patelni. Kapustę pekińską pokroić drobno. Cebulę pokroić drobno. Ogórki konserwowe pokroić dorbno w kostkę. Majonez wymieszać z ketchupem. W misce szklanej układać zaczynając od: pierś kurczaka, polewamy keczupem, aby przysłonić mięso, na to wsypujemy kukurydzę, następnie ogórki, kolejna idzie cebula i na to sos (6 łyżek majonezu wymieszanego z 6 łyżekami keczapu). Na koniec układamy kapustę pekińską. Sałatkę należy nabierać tak aby nabrać każdą warstwę...

__________________________

NIE PRZEGAP:

>>> Jak zrobić dobre bezy?
>>> Zupa ostra jak brzytwa
>>> Koniec z nienawiścią do szpinaku