CO CI BĘDZIE POTRZEBNE?

6 małych buraczków, startych na grubej tarce, albo pokrojonych w drobną kostkę

łyżka oliwy z oliwek

1 cebula, posiekana

puszka pomidorów

1 l wywaru warzywnego

2 ząbki czosnku

sól, pieprz

świeży tymianek

ocet balsamiczny

jogurt naturalny

feta

szczypiorek, dymka

JAK TO ZROBIĆ?

Cebulę zeszklić na oliwie, dodać buraki i chwilę smażyć. Wlać pomidory i wywar warzywny. Gotować 10 min. Zupę zmiksować, doprawić solą, pieprzem, octem balsamicznym. Wcisnąć czosnek, wrzucić listki tymianku. Podawać polane jogurtem, posypane pokruszoną fetą i szczypiorkiem lub dymką.

______________________________

NIE PRZEGAP:

>>> Poncz z winogron, czyli perła z lamusa
>>> Jak zrobić dobre bezy?
>>> Zupa ostra jak brzytwa