Składniki:

1 kg filetu z piersi indyka
10 dag szynki wędzonej
20 dag fety
3-4 łyżki pesto bazyliowego
kieliszek białego wytrawnego wina
2 łyżki oleju
2-3 ząbki czosnku sok z cytryny bazylia sól, pieprz

Przygotowanie:

Filet z indyka umyć, osuszyć, rozciąć tak, aby powstał jak największy płat. Natrzeć z obu stron solą oraz pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Fetę rozetrzeć z pesto, doprawić rozgniecionym czosnkiem. n Płat mięsa posmarować pastą z pesto, obłożyć plasterkami szynki, zwinąć w roladę i obwiązać nicią kuchenną. n W rondlu rozgrzać olej, obsmażyć roladę na złoty kolor. Podlać winem i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem 50 minut. Roladę wyjąć, usunąć nici, pokroić w plastry, polać sosem z pieczenia i udekorować listkami bazylii.