PRZEPIS na pikantną zupę z ciecierzycą

Składniki:

• Puszka ciecierzycy marki Sandra

• 2 ziemniaki

• Cebula

• 2 ząbki czosnku

• Litr bulionu

• Szklanka pomidorów z puszki marki Sandra

• Marchewka

• Łyżka masła

• Natka pietruszki

• Sól, pieprz, papryka chili, wędzona papryka

Przygotowanie

Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na maśle przez kilka minut. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, pokrojoną w plasterki marchewkę i ciecierzycę. Zalewamy bulionem i gotujemy przez ok. 20 minut (do momentu, aż warzywa będą miękkie). Dodajemy pomidory i gotujemy jeszcze przez kilka minut. Doprawiamy, wedle własnego uznania, papryką chili i papryką wędzoną oraz solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.