PRZEPIS na makaron z pomidorami i papryką

Składniki:

• ok. 200 g makaronu tagliatelle

• 1 papryka

• duża garść pomidorów cherry

• oliwa do polania

• świeże oregano

• Ser kremowy z Szynką Hochland w bloczku

• 100 ml śmietanki minimum 22%
• sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

Paprykę pokroić w paski i razem z pomidorkami ułożyć na blaszce. Oprószyć solą pieprzem i oregano, skropić oliwą. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 st. Przez ok. 20-30 minut. W tym czasie makaron ugotować w osolonej wodzie, powinien być al dente. Makaron odcedzić, dodać ser kremowy z Szynką Hochland i śmietankę, wymieszać, aż ser się rozpuści, w razie potrzeby podgrzać, dodać warzywa, podawać danie udekorowane oregano.

Smacznego!