Zapieczone ze śmietanką cannelloni ze szpinakowo-serowym nadzieniem, będzie znakomitą oryginalną propozycją letniego obiadu. Zaskakująca forma, efektowne, aromatyczne wnętrze i śródziemnomorski styl, to idealny kulinarny wybór w letnie dni!

PRZEPIS na cannelloni ze szpinakiem i kremowym serem

Składniki:

• ok. 12 rurek makaronu cannelloni

• 2 łyżki oliwy

• 250 g świeżego szpinaku

• 2 ząbki czosnku

• 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej

• 1 opakowanie sera kremowego Śmietankowego Hochland w trójkącikach

• 200 ml śmietanki 18%

• sól i pieprz do smaku

• 1/2 opakowania sera kremowego w plastrach Śmietankowego Hochland

Przygotowanie

Na oliwie podsmażyć chwilę posiekany czosnek, dodać szpinak, chwilę podgrzewać, doprawić solą, pieprzem i gałką, dodać rozdrobnione sery kremowe śmietankowe w krążku, dokładnie połączyć. Masą nadziewać rurki makaronu, układać w naczyniu żaroodpornym, zalać śmietanką i przykryć naczynie folią aluminiową, piec ok. 30 minut (180°), następnie zdjąć folię, a na wierzchu poukładać plastry sera kremowego, piec kolejne 15 minut, tym razem bez przykrycia.

Smacznego!