PRZEPIS na domową granolę

Składniki:

• 1 op. orzechów nerkowca Kresto (100 g)

• 1 op. orzechów pekan Kresto (100 g)

• 1 op. orzechów włoskich Kresto (100 g)

• 1 op. rodzynek Kresto (200 g)

• 400 g płatków owsianych pełnoziarnistych

• 4 łyżki wiórków kokosowych Kresto

• 2 łyżki oleju Rapso

• 10 łyżek miodu płynnego

• 1 łyżeczka cynamonu

• 1 łyżka cukru z wanilią

• szczypta soli

Przygotowanie

1. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia.

2. Orzechy posiekaj, ale nie na drobno, powinny być to większe kawałki. Przełóż do miski.

3. Dodaj płatki, cynamon, sól, olej, cukier z wanilią oraz miód. Całość dobrze wymieszaj i przełóż na blaszkę. Piecz w rozgrzanym do 160 °C piekarniku z termoobiegiem przez 20 minut, często mieszając.

4. Dodaj rodzynki oraz wiórki kokosowe. Wymieszaj i piecz jeszcze 7–10 minut, często mieszając.

5. Po przestudzeniu przełóż do słoika lub puszki. Domowa granola świetnie smakuje z mlekiem lub jogurtem.

Smacznego!