Drożdże, mąka, a może tłuszcz? Sekrety idealnych pączków na Tłusty Czwartek

| Aktualizacja:

Dobrze zrobione pączki mają przede wszystkim odpowiednią ilość drożdży – mówi w rozmowie z dziennik.pl Michał Bryś, jeden z najbardziej uznanych kucharzy w Polsce. O czym jeszcze warto pamiętać, aby kojarzony z Tłustym Czwartkiem przysmak był odpowiednio wykonany?

wróć do artykułu
  • ~m-53
    (2018-02-08 10:12)
    To się kupy nie trzyma. Np.: w jednym miejscu najlepiej dać 12 g drożdży/pół kilograma mąki a w przepisie 30 g/600 g. - czyli dokładnie tyle krytykowana ilość 25/500. Z temperaturami to samo. A jaki będzie kształt pączka z piekarnika??? No i autorko, gram, kilogram w języku polskim się odmienia.

Może zainteresować Cię też: