PRZEPIS na racuszki z płatkami Mlekołaki

Składniki (na 4 porcje)

• 1 szklankę płatków Lubella Mlekołaki Choco Muszelki

• ½ szklanki mąki pełnoziarnistej Lubella

• ½ szklanki kefiru

• 2 jajka

• 2 łyżki miodu

• 1 łyżeczka proszku do pieczenia

• olej do smażenia

Do podania:

• jogurt naturalny

• miód

• truskawki

• borówki

Przygotowanie

Białka ubij na sztywną pianę. Żółtka, mąkę, kefir, miód i proszek do pieczenia wymieszaj. Dodaj płatki i wymieszaj ponownie. Stopniowo dodaj ubitą pianę z białek. Rozgrzej olej i smaż na nim niewielkie placuszki, po minucie z każdej strony. Usmażone placuszki odkładaj na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Ciepłe placuszki podaj z jogurtem naturalnym, miodem, borówkami i truskawkami.