PRZEPIS na roladę drobiową z brokułami i serem (autorstwa Roberta Muzyczki, szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy)

Składniki:

• 2 filety z kurczaka

• ½ świeżego brokułu

• 200 g sera Aldamer MSM Mońki

• 2 łyżki oleju rzepakowego

• sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

Filety rozbić tłuczkiem i ułożyć ze sobą tak, żeby uzyskać jeden duży płat. Doprawić solą i pieprzem. Brokuły porozdzielać na różyczki i wymieszać z serem utartym na grubych oczkach. Następnie wyłożyć na filety z kurczaka. W miarę ciasno zrolować i położyć łączeniem do dołu na natłuszczonej blaszce. Roladę natłuścić olejem i piec w piekarniku w temp. 200oC przez ok. 30 minut.

Podawać jako ciepłe danie lub na zimno w plastrach, jako przekąskę.

Smacznego!