PRZEPIS na krem z grzybów leśnych zapiekany z serem żółtym

Składniki:

• 2 łyżki oleju rzepakowego

• 1 mała cebula

• 300 g świeżych podgrzybków

• 100 g świeżych kurek

• 200 g serka topionego kremowego MSM Mońki

• 500 ml mleka

• 1 łyżka ciemnego sosu sojowego

• 100 g sera Gouda MSM Mońki

• sól, pieprz ziołowy, pieprz czarny do smaku

Przygotowanie

Kurki i podgrzybki oczyścić, pokroić w średnie kawałki i podsmażyć na oleju razem z cebulą pokrojoną w kostkę. Dodać mleko, serek topiony i całość zagotować. Następnie zmiksować i doprawić do smaku sosem sojowym, pieprzami i solą. Przelać do miseczek żaroodpornych, posypać startym na tarce serem żółtym i zapiec od góry w piekarniku. Udekorować listkami natki pietruszki.

Smacznego!