PRZEPIS na brownie z malinami z polewą z dodatkiem herbaty

Składniki:

Ciasto:

• puszka czerwonej fasoli

• 2 jajka

• 2 łyżki ksylitolu

• 4 łyżki gorzkiego kakao

• ½ łyżeczki sody oczyszczonej

• 1 łyżka oleju kokosowego

Dekoracja:

• 1 tabliczka gorzkiej czekolady

• 150 gram świeżych malin

• 3 łyżki liściastej Ahmad Tea London Pure Green

Sos malinowy:

• 150 g świeżych malin
• 1 łyżeczka cytryny
• 1 łyżka cukru pudru

Przygotowanie

1. Dobrze opłucz i odsącz fasolę.

2. Wszystkie składniki wrzuć do miski.

3. Zblenduj je na gładką masę (czynność powinna zająć ok. 5 minut… by nikt nie domyślił się później, że je ciasto z fasoli).

4. Przelej masę do formy.

5. Ciasto piecz w 180 stopniach przez 45 minut.

6. Odstaw do przestygnięcia.

Dekoracja

1. Zblenduj liście zielonej herbaty.

2. Roztop tabliczkę gorzkiej czekolady w kąpieli wodnej.

3. Do płynnej formy dodaj rozdrobnione liście herbaty.

4. Polewę rozprowadź po wierzchu ciasta i udekoruj je świeżymi malinami – jedna przy drugiej.

Sos malinowy

1. Do miski wsyp cukier puder, dodaj sok z cytryny oraz maliny.

2. Zblenduj wszystko na gładką masę.

Smacznego!