PRZEPIS na kotlety jajeczno-jaglane

Składniki (ok. 8 kotlecików)

• 1 słoiczek Pomidorków koktajlowych półsuszonych Ponti

• 7 jajek L

• 1 szklanka kaszy jaglanej

• 1 średni pęczek koperku

• 1 łyżeczka soli morskiej lub himalajskiej

• 1/2 łyżeczki soli

• oliwa z oliwek Extra Vergine Olitalia

• tarte orzechy lub bułka tarta (do panierowania)

Przygotowanie

1. 6 jajek ugotuj na twardo. Ostudź i obierz ze skorupek. Rozgnieć widelcem.

2. Kaszę przepłucz pod bieżącą wodą i ugotuj.

3. Kaszę, jajka, pokrojony koperek i pomidorki przełóż do miski. Dodaj jajko, przyprawy, wymieszaj.

4. Formuj średniej wielkości kotlety, panieruj i smaż na średnim ogniu z obu stron. Podawaj ze świeżymi warzywami.

Smacznego!

Przepis powstał przy współpracy z blogiem http://apetyt-na-kuchnie.pl.