Przepis na zakręcony omlet z twarożkiem (autorstwa Roberta Muzyczki, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy)

Składniki:

• jajka (klasa wagowa L) 3 szt.

• Masło Ekstra „Piątnica” 1 łyżka

• Twaróg Wiejski Lekki „Piątnica” 150g

• natka pietruszki 3-4 gałązki

• koperek 3-4 gałązki

• czosnek 2 ząbki

• zioła prowansalskie ½ łyżeczki

• jogurt naturalny 1 łyżka

• pomidor 1 szt.

• sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

Do miseczki wbić jajka, dodać posiekaną natkę pietruszki, koperek i wyciśnięty przez praskę czosnek. Dodać zioła prowansalskie, następnie doprawić solą i pieprzem do smaku. Całość dokładnie wymieszać (roztrzepać).

Na patelni roztopić masło, wlać masę jajeczno - ziołową i smażyć na wolnym ogniu z obu stron.

Do twarogu dodać jogurt naturalny i pokrojony w kostkę pomidor, doprawić odrobiną soli. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Na wystudzonego już omleta nałożyć gotowy twarożek i zrolować. Pokroić omleta w parocentymetrowe rolki.

Smacznego!