PRZEPIS na sałatkę makaronową z szynką i groszkiem

Czas przygotowania: 20 minut

Poziom trudności: łatwy

Ilość porcji: dla 4 osób

Składniki:

● Makaron Lubella Pełne Ziarno Kokardki 400 g

● 1 duży por

● Zielony groszek 300 g

● Szynka wędzona 150 g

● Zielony ogórek 100 g

● Czerwona cebula70 g

● Oliwa z oliwek

● Szczypiorek

● Sól, pieprz

Przygotowanie

1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według zaleceń producenta.

2. Pora myjemy, przecinamy wzdłuż i siekamy na drobne półksiężyce. Szynkę kroimy w średnią kostkę, obranego wcześniej ogórka – w talarki, a cebulę w drobne piórka.

3. Wszystko składniki mieszamy z makaronem, oliwą z oliwek, solą, pieprzem a także posiekanym szczypiorkiem.