PRZEPIS na pappardelle z kaczką i grzybami

Czas trwania: 20 minut

Poziom trudności: średni

Ilość porcji: dla 4 osób

Składniki :

● Makaron Lubella Pappardelle nr 57 400 g

● 1 cebula

● 1 pierś z kaczki

● Sezonowe grzyby, np. podgrzybki 350 g

● Śmietana 36% 150 ml

● Jałowiec 6 ziarenek

● Natka pietruszki

● Sól, pieprz

Przygotowanie

1. Makaron gotujemy według zaleceń producenta.

2. Z piersi kaczki ściągamy skórę i kroimy w grubsze paski. Cebulę siekamy w kostkę, a grzyby w talarki. Wszystko razem przesmażamy zaczynając od kaczki, a następnie dodając kolejno cebulę i ulubione grzyby. Zalewamy śmietaną i dodajemy jałowiec.

3. Makaron odcedzamy i łączymy z gęstym sosem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Danie dekorujemy listkami natki pietruszki i cieniutkimi plasterkami surowych grzybów.