PRZEPIS na spaghetti z indykiem, brukselką oraz jajkiem

Składniki:

● Makaron Lubella Spaghetti 300 g

● 4 jaja

● Cebula 100 g

● Brukselka 100 g

● Pierś z indyka 200 g

● Żurawina 30 g

● Natka pietruszki 30 g

● Parmezan 40 g

● Sól, pieprz

Przygotowanie

1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według zaleceń producenta. Jajka gotujemy na twardo. Brukselkę myjemy i kroimy na mniejsze części.

2. Indyka i cebulę siekamy w kostkę i podsmażamy, dodajemy żurawinę. Łączymy z ugotowanym i odcedzonym wcześniej makaronem. Posypujemy parmezanem i posiekaną natką pietruszki.

3. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dekorujemy natką pietruszki oraz pokruszonym jajkiem.