PRZEPIS na leczo z kurczakiem

Składniki:

• 3 papryki jalapeno, np. marki Kuhne

• 1 puszka pomidorów

• podwójna pierś z kurczaka

• 4 czerwone papryki

• 4 żółte papryki

• 1 czerwona cebula

• 3 ząbki czosnku

• 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego

• 1 cukinia

• sól, pieprz

Przygotowanie
Kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na patelni. Cukinię i paprykę kroimy w niewielkie paski, a cebulę w piórka, po czym szklimy ją na małym ogniu. Do garnka wrzucamy pokrojone warzywa, zeszkloną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość zalewamy niewielką ilością gorącej wody. Następnie dodajemy pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy i kurczaka. Leczo doprawiamy do smaku i gotujemy przez około pół godziny. Następnie podajemy z ciemnym pieczywem.