PRZEPIS na puszysty piernikowy deser z miodem i owocami

Składniki na 4 porcje

• 3 małe opakowania naturalnego serka homogenizowanego (3 x 140g)

• 3 łyżki miodu

• 6 łyżek mleka w proszku

• Opakowanie Pierników w czekoladzie (serca, gwiazdy, precle) Lambertz 500g

• Owoce świeże lub z syropu

• Płatki migdałowe

• Tarta czekolada

Przygotowanie

Pokruszyć pierniki na kawałeczki, serki homogenizowane wymieszać z miodem i mlekiem w proszku. W przygotowanych salaterkach lub szklankach ułożyć warstwę pokruszonych pierniczków i nałożyć łyżką warstwę z serka. Całość przyozdobić owocami, płatkami migdałowymi i tartą czekoladą. Gotowe! Smacznego!

Porada: Deser można nieco uprościć używając tradycyjnego serka homogenizowanego w ulubionym smaku zamiast serka z miodem i mlekiem w proszku.