PRZEPIS na salsę ogórkową

Składniki:

• 8 kromek błonnikowych chlebków Tovago

• 1 długi ogórek (lub 2 mniejsze)

• Pół czerwonej cebuli

• 1 mały ząbek czosnku

• 1 mała papryczka chili

• 2 łyżki posiekanego koperku

• 1 łyżka soku z limonki

• 2 łyżki oliwy z oliwek

• Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

Ogórek umyj dokładnie i pokrój w bardzo drobną kosteczkę, albo posiekaj. Czerwoną cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Papryczkę chili posiekaj drobno. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Wymieszaj warzywa razem z czosnkiem, koperkiem, sokiem z limonki i oliwą. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z błonnikowymi chlebkami Tovago.

Smacznego!