PRZEPIS na tosty z pastą z tuńczyka

Składniki na porcje dla 2 osób:

• 6 kromek chleba tostowego (np. Dan Cake),

• 1 puszka tuńczyka (w sosie własnym lub oleju),

• 2 jajka,

• ½ cebuli,

• 2 ogórki konserwowe/kiszone,

• 2 łyżki jogurtu naturalnego,

• sól i pieprz do smaku,

• ½ opakowania rukoli.

Przygotowanie

Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać ze skórki i pokroić w drobną kosteczkę. Tuńczyka odsączyć z oleju lub zalewy. Pokroić cebulę i ogórki w drobną kostkę. Całość dokładnie wymieszać. Dodać jogurt naturalny i doprawić solą i pieprzem. Odłożyć do lodówki na ok. godzinę, aby smaki dokładnie się wymieszały. Z chleba przygotować tosty. Wyłożyć na nie gotową pastę i udekorować rukolą.

Smacznego!