PRZEPIS na roladki z omleta z serkami

Składniki:

• 3 jajka

• 2-3 łyżki mąki

• 1 łyżka masła

• 1/4 szklanki mleka

• zioła prowansalskie

• ser topiony w plastrach Z szynką LACTIMA

• sałata

• czerwona papryka

• ser topiony Ementaler LACTIMA

Przygotowanie

Do miski wbij jajka i wsyp mąkę. Dodaj mleko. Wsyp sól, pieprz i zioła prowansalskie. Delikatnie roztrzep. Rozgrzej patelnię z dodatkiem masła. Na patelnię wlej 1/2 porcji przygotowanych jajek (jak naleśniki) i smaż z dwóch stron na złoty kolor. Cienkie omlety posmaruj serkiem topionym. Ułóż sałatę, pokrojoną paprykę oraz ser w plastrach. Zwiń omlet w roladkę. Potnij na mniejsze kawałki. Smacznego!