Organizując domową przyjęcie, chcemy zadbać o każdy szczegół. Dekoracje, muzyka, rozrywki dla gości – wszystko jest na głowie gospodyni. Dlatego przygotowując imprezowe menu warto postawić na kreatywne i jednocześnie proste rozwiązania. Małe „co nieco”, czyli lekkie przekąski, idealnie sprawdzą się podczas karnawałowej zabawy. Przygotuj pełne aromatu kuleczki ryżowe, z dodatkiem kurkumy i gałki muszkatołowej. W każdą z nich możesz wbić wykałaczkę, dzięki czemu stworzysz oryginalne ryżowe koreczki-kuleczki, które na pewno podbiją podniebienia wszystkich gości!

PRZEPIS na kulki ryżowe ze szpinakiem i czosnkiem

Składniki:

• 10 dag ryżu trójkolorowego

• 10 dag szpinaku

• 1 jajko

• 2 ząbki czosnku

• Koperek suszony Appetita

• Kurkuma Appetita

• Gałka muszkatołowa Appetita

• Pieprz czarny mielony Appetita

• sól

Przygotowanie

Ryż z dodatkiem kurkumy ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ostudź. Szpinak umyj, pokrój w duże kawałki. Czosnek obierz i posiekaj. Do ryżu dodaj szpinak, czosnek i koperek, następnie wymieszaj i dopraw solą oraz pieprzem. Dodaj jajko. Masę dokładnie wymieszaj. Wilgotnymi dłońmi formuj niewielkie kulki i gotuj na parze przez 15 minut.

Smacznego!