PRZEPIS na krem z kurek z grzankami w kształcie serc

Składniki:

• 8 kromek z chleba kanapkowo-tostowego Dan Cake,

• 400 gram kurek,

• 2 pietruszki,

• 2 marchewki,

• seler

• por,

• ząbek czosnku,

• średniej wielkości cebula,

• 0,5l bulionu drobiowego,

• sól, pieprz,

• masło,

• ulubione zioła,

• natka pietruszki

Przygotowanie

Wcześniej przygotowujemy bulion. Kurki oczyszczamy, kilka odkładamy do dekoracji, resztę podsmażamy na maśle. Gotowe grzyby dodajemy do bulionu. Następnie kroimy warzywa, podsmażamy chwilę i stopniowo dodajemy do wywaru. Całość gotujemy około 20-25 minut, aż warzywa będą miękkie. W tym czasie podpiekamy grzanki np. w piekarniku i wycinamy z nich serca. Zupę miksujemy na gładki krem i doprawiamy według uznania. Podsmażamy resztę kurek. Gotowy krem przelewamy do miseczek, dekorujemy grzybami oraz świeżą natką pietruszki.