PRZEPIS na omletowe babeczki z płatkami kukurydzianymi

Składniki

• 1,5 szklanki Płatków Lubella Corn Flakes pełnoziarniste

• 6 jajek

• 100 g żółtego sera tartego na grubych oczkach

• 100 g kukurydzy z puszki

• Szczypiorek

• 1 czerwona papryka

• Mały kawałek pora

• Sól, pieprz

• Masło

Przygotowanie

Jajka wybijamy i mieszamy. Dodajemy do nich żółty ser, kukurydzę oraz posiekaną paprykę, pora oraz szczypiorek. Następnie, dodajemy szklankę płatków pełnoziarnistych i mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem.

Metalowe foremki do babeczek smarujemy masłem i wlewamy masę jajeczną. Każdą babeczkę posypujemy pozostałymi płatkami. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 12-15 minut.