PRZEPIS na zapiekankę z cukinii

Składniki na 6 porcji:

• 2 duże cukinie, pokrojone w plasterki o grubości ok. 1,5 cm

• 1 średni kabaczek, pokrojony w plasterki o grubości ok. 1,5 cm

• 3 małe pomidory, pokrojone na cząstki

• 1 zmiażdżony ząbek czosnku

• 3 łyżki oliwy z oliwek

• 2 łyżki sosu TABASCO® Green Sauce

• 1 łyżka posiekanej świeżej bazylii lub 1 łyżeczka suszonej

• 1 łyżeczka soli

• 1/4 szklanki startego parmezanu

Przygotowanie

W 2-litrowej formie na zapiekankę połącz wszystkie składniki poza serem i dokładnie wymieszaj. Rozsmaruj całość równomiernie i posyp serem. Piecz w 220°C przez 30 minut lub do momentu, gdy warzywa zmiękną. Podawaj na ciepło lub na zimno.