PRZEPIS na naleśniki z twarożkiem, orzechami i owocami

Składniki:

Ciasto naleśnikowe:

• 2 jajka

• 2 szklanki mleka• 2 szklanki mąki

• 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

• 1 łyżeczka cukru waniliowego

• 2 łyżki cukru

Nadzienie:

• 250 g sera białego

• 4 łyżki jogurtu naturalnego

• 10 dag jagód lub borówek amerykańskich

• Garść migdałów Bakalland

• Garść orzechów włoskich Chandler Bakalland

• Garść suszonych, pokrojonych moreli oraz całej żurawiny Bakalland

Przygotowanie

Składniki na ciasto mieszamy i smażymy naleśniki. Ser biały łączymy z jogurtem i mieszamy na gładką konsystencję. Dodajemy jagody, suszone morele, żurawinę oraz posiekane orzechy i migdały. Na każdą porcję naleśników nakładamy nadzienie. Naleśniki zwijamy. Podawać możemy z ulubionym sosem albo cukrem pudrem. Dekorujemy bakaliami.