PRZEPIS na sałatkę do grilla

Składniki:

• 2 garście szpinaku

• Kiełki brokuła

• Pomidorki koktajlowe

• 2 łyżki pestek dyni

• 3 plastry boczku

• Paczka suszonych ananasów od Crispy Natural

Składniki na sos:

• 2 łyżki jogurtu greckiego

• 1 łyżka majonezu

• Koperek

• Cebula

• 1 ogórek konserwowy

• 1 łyżka curry

• Sól

• Pieprz

Przygotowanie sosu:

Ogórka, cebulę i koperek siekamy na jak najdrobniejsze części, a następnie dodajemy majonez i jogurt. Dokładnie mieszamy i dodajemy curry, a następnie sól i pieprz.

Przygotowanie sałatki:

Na talerz wykładamy umyte, świeże liście szpinaku, następnie dodajemy pomidorki, które kroimy na połówki lub ćwiartki. Całość posypujemy kiełkami brokułów (ilość wedle uznania). Polewamy sosem duńskim, a następnie układamy grillowane plastry boczku i posypujemy pestkami dyni oraz suszonymi kawałkami ananasa.