PRZEPIS na frittatę z botwinką zapiekana pod żółtym serem

Składniki:

• 600 g botwiny

• 6 jajek

• 1 duża cebula

• 2 ząbki czosnku

• 60 g sera żółtego Edamskiego MSM Mońki

• 5 pomidorków koktajlowych

• sól, pieprz

• olej do smażenia

Przygotowanie

Botwinkę, cebulę i czosnek posiekać. Lekko podsmażyć na patelni. Żółty ser zetrzeć na tarce. W osobnym naczyniu roztrzepać jajka i przyprawić je solą i pieprzem. Na patelnię z botwinką wlać jajka, delikatnie wymieszać. Na wierzchu posypać masę żółtym serem i ułożyć połówki pomidorków. Patelnie wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni na ok. 10 minut, aż ser się rozpuści, a jajka zetną. Smacznego!

>>> ZOBACZ RÓWNIEŻ!!!