PRZEPIS na łososia z rusztu z grillowanymi warzywami

Składniki:

• 1 torebka Ryżu Parboiled marki Britta

• 2 filety z łososia

• 1 mała cukinia

• 1 mały bakłażan

• 1 żółta papryka

• 1 czerwona papryka

• 1 cytryna

• 100 ml oliwy z oliwek

• gałązki tymianku

• sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

Warzywa pokrój w plastry o grubości około 0,5 cm. Posól je delikatnie, natrzyj oliwą i posyp posiekanym tymiankiem. Odstaw na około 10-15 minut. Ryż ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Łososia przypraw solą i pieprzem do smaku, a następnie smaż go ok. 4 minuty z każdej strony. Zamarynowane wcześniej warzywa smaż na patelni grillowej ok. 2-3 minuty z każdej strony tak, aby uzyskać na skórce delikatną, ozdobną krateczkę. Usmażonego łososia podaj z ryżem oraz grillowanymi warzywami. Udekoruj listkami tymianku.