PRZEPIS na filety z kurczaka w chrupiącej panierce kukurydzianej z sosem jogurtowym i szczypiorkiem

Składniki:

• 1 łyżka mąki pszennej

• 100 ml jogurtu naturalnego

• 2 garści płatków kukurydzianych

• 2 jajka

• 3 fileciki z Kurczaka Zagrodowego

• olej rzepakowy

• pieprz

• sól

• szczypiorek

• sok z ½ cytryny

Przygotowanie

Jogurt połączyć z sokiem z cytryny, posiekanym szczypiorkiem, doprawić do smaku i odstawić do lodówki. Fileciki z Kurczaka Zagrodowego oprószyć solą, pieprzem oraz mąką a następnie zanurzyć w rozkłóconym jajku i rozgniecionych płatkach kukurydzianych. Smażyć na rozgrzanej patelni z każdej strony. Gdy kawałki mięsa będą większe, mięso po obsmażeniu wstawić na kilka minut do nagrzanego piekarnika. Chrupiące fileciki maczać w przygotowanym wcześniej sosie jogurtowym.