PRZEPIS na sałatkę z winogronami, tuńczykiem i selerem naciowym

Składniki:

• 2 garście świeżej rukoli

• 2 garście świeżej roszponki

• kiść czerwonych winogron

• ser pleśniowy typu gorgonzola

• tuńczyk w sosie własnym (1 puszka)

• seler naciowy

• dresing z soku z cytryny, miodu, musztardy francuskiej z odrobiną oliwy z oliwek

• paczka chipsów z suszonych owoców od Crispy Natural – Chrup ANANASA

• prażone migdały

Przygotowanie

Sałatkę najlepiej podać ułożoną warstwami na talerzu – bez mieszania.

Sałatę myjemy i odstawiamy do wysuszenia. Wykładamy ją na talerz po czym dodajemy delikatnie rozdrobnionego tuńczyka. Następnie układamy winogrona – umyte i osuszone kroimy na połówki lub jeśli są większe na ćwiartki. Do takiej kompozycji dodajemy pokruszony ser pleśniowy oraz pokrojonego selera naciowego. Całość skrapiamy dresingiem, posypujemy suszonym ananasem, a następnie uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów. Sałatka gotowa!

Tak przygotowana sałatka z pewnością zaskoczy nasze kubki smakowe, a dzięki połączeniu warzyw i owoców jest ona nie tylko smaczna, ale także bogata w witaminy.