PRZEPIS na wiosenną sałatkę z kokardkami

Składniki na 4 porcje:

• 350 g makaronu kokardki Arrighi

• 250 g pomidorków cherry

• czerwona papryka

• garść świeżej bazylii

• 2 słiki tuńczyka w oliwie z oliwek Callipo 160 g

• 40 g czarnych oliwek Serpis

• 200 g mozzarelli

• oliwa z oliwek extra vergine Olitalia

• sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

Ugotuj makaron al dente w dużej ilości osolonej wody. Odcedź i zahartuj zimną wodą i ponownie dokładnie odcedź. Pokrój pomidorki w ćwiartki, oliwki w plasterki, mozzarellę w kosteczkę,a tuńczyka odcedź i połącz wszystkie te składniki w dużej misce doprawiając oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Wymieszaj z zimnym makaronem. Podawaj jako sałatkę.