PRZEPIS na penne z wędzonym boczkiem i warzywami

Składniki:

- Międzybrodzki Makaron rurki – 250 g

- Wędzony boczek – ok. 200 g

- Papryka żółta – 1 szt.

- Papryczka czereśniowa – 2 szt.

- Cebula – 1 szt.

- Świeże listki bazylii

- Oliwa

- Sól, pieprz

Przygotowanie

Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Na rozgrzaną patelnię dajemy kilka kropel oliwy, podsmażamy na niej boczek pocięty w cienkie plastry oraz cebulę posiekaną w pióra. Chwilę podsmażamy tak, aby boczek delikatnie się zarumienił. Żółtą paprykę i papryczki czereśniowe kroimy w paski, dodajemy do boczku i podsmażamy mieszając przez 5 minut. Na koniec wykładamy na talerz makaron i podsmażony boczek z warzywami. Całość dekorujemy świeżymi listkami bazylii.