PRZEPIS na zapiekankę makaronową

Składniki:

Międzybrodzki Makaron rurki - 500 g

Tuńczyk w sosie własnym – 1 szt.

Przecier pomidorowy – 1 słoik

Starty ser – 250 g

Cebula czerwona – 2 szt.

Kukurydza w puszce – 1 szt.

Śmietana-200ml

Jajko - 1 szt.

Natka pietruszki -2 łyżki

Oliwa

Sól, pieprz

Przygotowanie

1. Makaron gotujemy al dente.

2. Do odcedzonego makaronu dodajemy tuńczyka, kukurydzę, połowę sera oraz drobno posiekaną cebulę i natkę pietruszki.

3. Wszystko dokładnie mieszamy.

4. Jajko mieszamy ze śmietaną, dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy solą i pieprzem.

5. Formę do zapiekanki smarujemy oliwą, wykładamy makaron i zalewamy sosem.

6. Całość posypujemy startym serem i zapiekamy 15-20 minut w temperaturze 180 st.