Pasztet z cukinią - PRZEPIS

Składniki:

  • 1 filet z piersi z kurczaka
  • 1/3 małej cukinii
  • 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki soli czosnkowej
  • 1/3 łyżeczki pieprzu ziołowego
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 2 łyżki pestek dyni i słonecznika

Przygotowanie

Pierś z kurczaka umyj i oczyść z błon. Rozdrobnij w maszynce do mielenia mięsa lub robocie kuchennym (funkcja siekanie). Dodaj startą na grubych oczkach cukinię, przyprawy oraz pestki. Bardzo dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, najlepiej ręką. Powstałą masę przełóż do zielonego pojemnika silikonowego Jana Niezbędnego (800 ml). Zamknij pudełko, pozostawiając uchylony kolorowy wentylek. Wstaw do kuchenki mikrofalowej na najwyższą moc na ok. 7 minut. Tak przyrządzony pasztet można podawać do pieczywa lub obiadu.

Uwaga! Czas gotowania w kuchence mikrofalowej zależy od jej modelu, dlatego traktuj podane czasy orientacyjnie.