Ziemniaki faszerowane z sosem tatarskim - PRZEPIS

Składniki:

  • 5 średnich ziemniaków
  • 150 g boczku wędzonego parzonego
  • 1 średnia cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • majeranek
  • Sos tatarski PREMIUM marki Tarsmak
  • szczypior
  • pieprz

Przygotowanie

Ziemniaki dokładnie umyć, przekroić na pół i wydrążyć środek. Boczek i cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na patelni, doprawić pieprzem i majerankiem. Do podsmażonego boczku dodać wyciśnięty przez praskę czosnek i całość wymieszać. Wydrążone ziemniaki wypełnić nadzieniem, złożyć razem i dokładnie zawinąć w podwójną folię aluminiową. Piec w żarze do miękkości (około 45 - 50 minut). Podawać z Sosem tatarskim PREMIUM marki Tarsmak, posypane obficie szczypiorkiem.