Grillowana cukinia z czosnkiem i serem żółtym - PRZEPIS

Składniki:

  • 2 większe cukinie
  • 150 g sera żółtego Gouda MSM Mońki w bloku
  • 2 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • 100 g boczku wędzonego
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie

Oliwę mieszamy z solą i pieprzem. Cukinie kroimy w grubsze plastry, smarujemy oliwą i grillujemy z obu stron na tacce aluminiowej. Czosnek kroimy w cienkie plasterki, a boczek w drobną kostkę i podsmażamy. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Następnie zdejmujemy z rusztu upieczone już plastry cukinii, układamy na nich plasterki czosnku, boczek i posypujemy startym serem żółtym. Całość kładziemy ponownie na tacce aluminiowej i grillujemy, aż ser się rozpuści. Po zdjęciu z rusztu posypujemy posiekaną natką pietruszki.