Penne pełnoziarniste alla norma - PRZEPIS

Składniki:

  • Makaron Lubella Pióra Pełne Ziarno (1 op.)
  • Pomidory w puszce krojone (1 puszka)
  • Bakłażan (2 szt.)
  • Czosnek (2 ząbki)
  • Cebula (2 szt.)
  • Bazylia świeża (20 listków)
  • Sól, pieprz
  • Oliwa z oliwek
  • Parmezan (50 g)

Przygotowanie:

Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Czosnek i cebule kroimy w kostkę oraz przesmażamy na oliwie. Dodajemy pokrojonego w kostkę bakłażana i doprawiamy solą oraz pieprzem. Następnie dodajemy pomidory z puszki i gotujemy aż sos zgęstniej. Dodajemy makaron i połowę listków bazylii. Całość wykładamy na talerz, dekorujemy pozostałą bazylią i parmezanem.