Wiosenna zupa z pomidorami i brokułem - PRZEPIS

Składniki:

  • Międzybrodzki Makaron kolanko – 250g
  • Pomidory w puszcze – 400 ml
  • Wywar mięsny – 400 ml
  • Cebula – 1 szt.
  • Marchew – 2 szt.
  • Brokuł – 1 szt.
  • Olej – 1 łyżka
  • sól, pieprz, cukier
  • 2 marchewki
  • 1 brokuł

Przygotowanie

1. Międzybrodzki Makaron kolanko gotujemy według zaleceń na opakowaniu.

2. Wywar gotujemy razem z marchewkami

3. Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie

4. Brokuł razem z groszkiem ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić.

5. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy. Następnie dodajemy pomidory w puszcze.

6. Całość dodajemy do mięsnego wywaru i przez chwilę gotujemy.

7. Przyprawiamy solą, pieprzem.

8. Na koniec dodajemy ugotowane brokuły.

9. Podajemy z makaronem.