Pomidory nadziewane kuskusem i sosem serowym - PRZEPIS

Składniki:

  • 6 pomidorów
  • 250 g kuskusu gotowego – zaparzonego
  • 100 g sera feta
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 2 pomidory suszone z oliwy
  • 3 łyżki oliwy z suszonych pomidorów
  • sos serowy marki Tarsmak
  • 3-4 gałązki świeżej bazylii
  • pieprz czarny świeżo mielony do smaku

Przygotowanie

Wystudzony kuskus połączyć z pokrojoną w kostkę fetą i jajkami. Dodać posiekaną świeżą bazylię, posiekane suszone pomidory i oliwę z pomidorów suszonych. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem i wymieszać. Wydrążone pomidory napełniać na przemian gotowym farszem i sosem serowym marki Tarsmak. Pomidory można podawać zarówno na zimno, jak i na ciepło, prosto z piekarnika.

Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.