Zupa grzybowa z kurek i podgrzybków z makaronem - PRZEPIS

Składniki:

  • Międzybrodzki Makaron krajanka – 250 g
  • wywar kostno–jarzynowy – 2 l
  • grzyby suszone – 50 g
  • podgrzybek - 350 g
  • kurka – 200 g
  • cebula - 2 szt.
  • olej - 3 łyżki
  • sól, pieprz do smaku
  • natka pietruszki

Przygotowanie

Makaron należy ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować i odcedzić. W tym samym czasie gotujemy wywar kostno-jarzynowy z warzywami pokrojonymi w cząsteczki oraz suszonymi grzybami. Osobno obgotowujemy grzyby świeże, odcedzamy i kroimy. Posiekaną cebulkę podsmażamy na złoty kolor, a następnie razem z grzybami dodajemy do naszego wywaru i doprawiamy solą i pieprzem dla smaku. Całość podajemy z Międzybrodzkim Makaronem Krajanką oraz natką pietruszki.

Smacznego!