Zupa pomidorowa z makaronem - PRZEPIS

Składniki:

  • Makaron krajanka – 1 paczka
  • wywar kostno-jarzynowy – 2 l
  • pomidory z puszki krojone - 1 puszka ok. 400 g
  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • sól, pieprz do smaku
  • kwaśna śmietana 18% - 150 ml
  • natka pietruszki

Przygotowanie

Na wolnym ogniu gotujemy wywar z kości i warzyw pokrojonych w kostkę (marchew, pietruszka, seler). Dodajemy pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy oraz sól i pieprz. Śmietanę należy zahartować gorącą zupą (do śmietany dodać parę łyżek gorącej zupy i wymieszać), następnie całość połączyć ze sobą. Następnie gotujemy makaron, hartujemy go zimną wodą i dokładnie odcedzamy. Na talerzu łączymy makaron z zupą i posypujemy siekaną natką pietruszki.

Smacznego!