Imbirowe klopsiki drobiowe w sosie warzywno-pomidorowym - PRZEPIS

Składniki:

  • ½ kg filetu z kurczaka lub indyka
  • ½ szklanki bułki tartej
  • 1 jajko
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • 1 ½ łyżki startego świeżego imbiru
  • sos warzywny na bazie pomidorów marki Tarsmak
  • sól, pieprz, sos sojowy do smaku

Przygotowanie

Mięso mielimy na maszynce, dodajemy bułkę tartą, jajko, natkę pietruszki i imbir. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym i dokładnie mieszamy. Formujemy średniej wielkości klopsy, następnie gotujemy na parze lub w osolonej wodzie. Podgrzany sos warzywny Tarsmak wykładamy na talerze, a na sos gorące klopsy. Potrawę można podać z ryżem, makronem lub innym dodatkiem.

Smacznego!