Składniki:

• 1 pierś z kurczaka

• 250 g pieczarek

• Duży por

• 6 łyżek gęstej śmietany (18 %)

• 2 łyżki Majonezu Napoleońskiego firmy MOSSO

• Przyprawy: vegeta, pieprz, sól, natka pietruszki

Przygotowanie:

1. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i przyprawiamy dużą ilością vegety. Odstawiamy na ok. 30 min.

2. Rozgrzewamy patelnię i dokładnie smażymy przyprawioną pierś z kurczaka.

3. Dodajemy pokrojone w plastry pieczarki.

4. Kroimy pora w talarki (białą część) i dodajemy do mięsa i pieczarek. Smażymy do momentu, aż pieczarki i por zrobią się całkowicie miękkie.

5. Patelnię odstawiamy na najmniejszy ogień, dodajemy śmietanę i majonez. Dokładnie mieszamy.

6. Przyprawiamy odrobiną soli i pieprzu.

7. Gotowy sos podajemy z makaronem penne i przyprawiamy natką pietruszki.

Szczegółowe informacje:

Danie dla 1-2 osób

Czas przygotowania: 45 min

>>> ZOBACZ RÓWNIEŻ!