To kulinarne dzieło sztuki, zostało zaprezentowane w centrum handlowym w londyńskiej dzielnicy Ilford. Jest to najdroższe mince pie, które zostało wpisane do Księgi rekordów Guinessa.

Na stworzenie tej niewielkiej babeczki Andrew Stellitano z firmy Astarism zajmującej się projektowaniem żywności, poświęcił 10 dni. Całość została zaprojektowana komputerowo. O cenie babeczki decydują jednak składniki. Dość nietypowe jak na tradycyjne świąteczne ciastko.

Wszystkie produkty zostały umyte wodą święconą z Lourdes - największego francuskiego ośrodka kultu maryjnego. Woda świecona została dodana również do ciasta. Aromatyczne przyprawy takie jak wanilia i cynamon zostały sprowadzone z Azji. Bogactwo aromatów wzbogaca również ambra.

Do środka babeczki tradycyjnie włożono monetę - w przypadku tej babeczki to platynowy pieniążek. Platyna nie tylko "wzbogaca" wnętrze ciastka. Platynowy listek stanowi również jego zewnętrzną ozdobę.

Babeczkę można oglądać jeszcze przez miesiąc. Później trafi w ręce zwycięzcy konkursu na najbardziej wykwintną babeczkę własnego projektu.