Malina - 0,07 kg
Truskawka - 0,1 kg
Borówka - 0,035 kg

Cztery jajka
Cukier puder - 0,035 kg
Sok z cytryny - 0,01 kg
Henessy Xo - 0,25 g
Gałka muszkatołowa do smaku

Orzechy pistacjowe - 1 łyżka
Orzechy włoskie - 1 łyżka
Orzechy laskowe - 1 łyżka
Gorzka czekolada - 0,08 kg
Ciasto kataifi

Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka wrzucamy do miski, dodajemy cukier i gałkę muszkatołową. Mieszamy na jednolitą masę, po chwili dodajemy sok z cytryny i koniak. Całą masę ubijamy w kąpieli wodnej, do konsystencji puszystego kremu.

Orzechy siekamy, dodajemy do rozpuszczonej czekolady, łyżką na foli spożywczej nakładamy masę i formujemy roladki i odstawiamy do lodówki, aby ostygły. Następnie ściągamy folię, smarujemy, na blacie układamy ciasto kataifi, na nim układamy roladę i zawijamy - smażymy na głębokim tłuszczu.

Na talerzu układamy owoce, polewamy sabagyone i opalamy palnikiem do crem-u brulle, obok układamy roladki orzechowe

Źródło: Restauracja 99