Czekoladowe lizaki

dwie gotowe polewy czekoladowe - biała i deserowa

suche wafle

dowolne ozdoby, np. kolorowe cukierki, posypki, groszki, orzechy

Połam wafle - będą służyły jako jadalne patyki lizaków. Ułóż kawałki wafli na folii aluminiowej. Rozpuść polewy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wylewaj czekoladę na wafelki tworząc dowolne kształty i wzory. Nim polewa zastygnie ozdób ją kolorowymi dodatkami. Kiedy czekolada stwardnieje, delikatnie odklej lizaki od folii aluminiowej.

>>>Jedzenie zupy? To przygoda!

Magiczne kwiaty z owoców

ulubione owoce, np. truskawki, winogrona, mango, kiwi i ananas

polewa czekoladowa

wiórki kokosowe, kolorowa posypka

patyczki do szaszłyków

Pokrój owoce w różne kształty. Z plasterków kiwi czy ananasa możesz powykrawać gwiazdki, kwiaty, romby. Nadziewaj pokrojone owoce na patyki tak, aby komponowały się w fantazyjne kwiaty. Ozdób je dodatkowo polewą czekoladową, wiórkami i posypką. Podawaj ułożone w kolorowym kubku lub wazoniku.