CO CI BĘDZIE POTRZEBNE?

1 duży filet z kurczaka
1 puszka ananasa (najlepiej pokrojonego w plastry)
1 puszka kukurydzy
10 dkg rodzynek
majonez
sól i pieprz
2 łyżki oleju

JAK JĄ PRZYGOTOWAĆ?

"Filet z kurczaka umyć i pokroić na bardzo drobne kawałki. Oprószyć solą i pieprzem i upiec na rozgrzanym oleju tak, żeby był ładnego, złotego koloru. Po upieczeniu przestudzić. Rodzynki sparzyć wrzącą wodą, żeby nabrały miękkości.

W dużej misce wymieszać kukurydzę, kurczaka, rodzynki i drobno pokrojonego ananasa (do krojenia w drobne kawałki lepiej się nadaje ananas w plastrach, ten >>w kawałkach<< jest zbyt duży do sałatki, a niewygodny do krojenia). Następnie dodać majonez, sól i pieprz do smaku. Przed podaniem schłodzić przez godzinę w lodówce."