Mango na trzy sposoby

owoce mango
suszone papryczki chili
filety anchovies
zielony pieprz
sól

Mango obierz i pokrój w kostkę. Podziel kawałki na trzy części i każdą przygotuj w inny sposób.

Pierwszy: dla amatorów mocnych wrażeń. Zmiel lub potłucz chili, wymieszaj z odrobiną soli i po prostu obtocz w przyprawie kostki mango.

Drugi: dla wielbicieli delikatniejszych smaków. Obtocz owocowe kostki w świeżo roztartym zielonym pieprzu.

I wreszcie trzeci sposób: dla tych, którzy szukają czegoś wyrazistego. Nadziewaj owoce na patyczki razem z filetami anchovies.

czytaj dalej


Włoska przekąska z melona i szynki

melon
szynka parmeńska pokrojona w plastry (1 plasterek wystarcza na dwa koreczki)

To koreczkowa wariacja słynnej włoskiej przekąski z melona i szynki parmeńskiej. Z miąższu melona wydrąż niewielkie kulki. Każdą owijaj kawałkiem szynki i nadziewaj na patyczek.

Smacznego!